您现在的位置: 首页 - 备考 - 高起点 - 英语

2019年成人高考高起点英语全真模拟试题及答案04

来源: 中国教育在线     2019年04月19日

2019年成人高考高起点英语全真模拟试题及答案04

四、阅读理解(共15小题;每题2分,共30分。)

阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

A

First there was learning. This has always been an important part of human life. By imitating their parents, children learned to hunt, to make tools, and to take care of themselves and others.

Next came education. This was possible only after people developed language. Then adults could explain how to do things. They could talk about traditions, beliefs, and ceremonies of the group. Still, education was oral. Children could learn only what their teachers could remember.

Finally, schools were created. They came into being because writing was invented. The first system for writing appeared about 3,500 B.C. in Sumeria, a land that is now Iraq. The Sumerians also invented a system for calculating with numbers. About 500 years later, the Egyptians discovered writing and calculation, too. And shortly after that, both the Sumerians and the Egyptians started schools. Being able to read and write they allowed people to learn anything that could be recorded. But the early systems were complicated. Children couldn‘t learn them just by watching. That’s why schools became a necessity.

Those first students learned reading, writing, and calculation. Having these skills gave people great power over those who did not have them. Some 5,000 years later, this is still true.

( )51. The main idea of this article is that schools ________.

A. had great power B. became necessary for learning

C. taught children to hunt D. developed language

答案:B

( )52. You can decide from the article that schools have ________.

A. made education difficult B. held back learning

C. imitated parents D. advanced human skills

答案:D

( )53. What happened before Egyptians discovered calculation?

A. Egyptians discovered writing. B. Egyptians started schools.

C. Sumerians invented writing. D. Sumerians started schools.

答案:C

( )54. Education became possible only with the development of _______.

A. learning B. language C. calculation D. clocks

答案:B

B

Once a landlord wanted to plant garlic in his fields. He found a group of boys and asked them to do the work for him. At lunch time he did not invite the boys to have lunch with his family. The boys had to sit by the door and have lunch on the ground. The landlord was afraid that other people would see the bad food for the boys. So with a smile on his face he said to them: “Boys, go and eat in the house. This is for your food. If you eat here by the door, the dogs will bite you.” The boys were surprised. But they said nothing and went to eat in the house. The landlord was quite pleased.

Supper time came and the boys went into the house again. When they walked past the landlord‘s room, they looked in through the window. What do you think they saw there? They saw a big table with white bread and all kinds of good food on it. The landlord and his family were sitting around the table and eating their dinner. But the food for the boys was bad. The boys were very angry. They wanted to teach the landlord a lesson. So they decided to plant his garlic upside down. And that was what they did the next day.

A few days later the garlic was coming out everywhere but not in the landlord‘s fields. The landlord was very surprised and asked the boys why this was so. “The garlic is afraid that the dogs will bite it,” the boys answered.

( )55. The landlord asked the boys to come because ________.

A. he wanted them to plant garlic for him

B. he wanted to invite them to have lunch with his family

C. he wanted to tell them to sit by the door

D. he wanted them to plant vegetables for him

答案:A

( )56. The landlord asked the boys to eat in the house because _______.

A. he was afraid the dog would eat their food

B. he was afraid the dog would bite them

C. he thought other people would see the bad food for the boys

D. he was afraid the boys would play with the dog

答案:C

( )57. The next day the boys planted the landlord‘s garlic upside down because _______.

A. they did not know how to plant it

B. they wanted to teach the landlord a lesson

C. they were afraid the dogs would bite it

D. they made a mistake

答案:B

( )58. A few days later the landlord‘s garlic did not come out because ________.

A. the garlic was afraid the dogs would bite it

B. the boys had planted it upside down

C. the boys had not planted it at all

D. the boys had not watered it

答案:B

2019年成人高考预报名正在火热进行中,点击进行咨询》》

热点推荐:

2018年各地区成人高考录取结果查询入口

成人高考历年真题汇总

各地区2013年-2017年成人高考历年录取分数线;

声明:(一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。
(二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请与本站联系,我们会及时进行处理解决。

查看自学考试最新资讯 查看远程教育最新资讯

  • 联系方式
  • 投诉与建议电子邮箱:shidai@dual-edu.com
  • 商务合作:17823597581    jijiao@eol.cn
微信公众号
官方微博