您现在的位置: 首页 - 备考 - 高起点 - 英语

2019年成人高考高起点英语词汇与语法练习及答案

来源: 中国教育在线     2019年10月31日

2019年成人高考高起点英语词汇与语法练习及答案

词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

( )1.—The sea is very rough today.

—Yes, I‘ve never seen _______ before.

A. such rough sea B. such a rough sea

C. so rough sea D. that rough sea

( )2.—She‘s broken her arm again.

—Again? I ______ she _______ ever broken it before.

A. don‘t know; has B. didn’t know; had

C. didn‘t know; has D. hadn’t know; would

( )3.—Has the wallet been returned yet?

—No, but we expect ______ any day now.

A. to return it B. it to return C. it to be returned D. it returned

( )4.—I‘ve been told to pay the rent.

—But it‘s already been paid. It ______ by someone else.

A. must be B. may be

C. must be paid D. must have been paid

( )5. Montreal is larger than _______ in Canada.

A. any city B. any cities C. any other cities D. any other city

( )6. Human‘s brains are larger in proportion to their bodies than _______.

A. whales B. a whale C. that of whales D. those of whales

( )7. Before writing your article, ______, collect your material, and prepare an outline.

A. a topic should be selected B. a topic to be selected

C. your topic should be selected D. select a topic

( )8.—I usually travel by train.

—Why not ________ by plane for a change?

A. to try going B. trying to go C. to try and go D. try going

( )9. The boy lay in the street, his eyes _______ and his hands ______.

A. closing; trembling B. closed; trembled

C. closing; trembled D. closed; trembling

( )10. He _______ here for 20 years by the end of next month.

A. had worked B. has worked C. will have worked D. will work

( )11. I‘ll do _______ the doctor advised.

A. as B. like C. that D. all what

( )12.—Did we have to wait for Tom?

—Well, _______ very angry if we hadn‘t waited for him.

A. he‘d have been B. he were C. he had been D. he must be

( )13. Why do you insist on ________?

A. this to be done B. this done

C. this being done D. this is done

( )14. We looked everywhere for the ________.

A. missing watch B. missed watch

C. watch being missed D. watch that lost

( )15. ______, the runners crossed the finish line.

A. Tiring B. Tired C. To be tired D. They are tired

( )16. _______ by the air, the kite went up into the sky.

A. Pushing B. Pushed C. Having been pushed D. Having pushed

( )17.—The round bowl over there is a bit small, isn‘t it?

— _______.

A. So are the fish B. So the fish are

C. Neither the fish D. Neither are the fish

( )18. She couldn‘t take shorthand, _______ slowed down the work of the office.

A. that B. which C. it D. so

( )19. Was it last Friday ________ you met him?

A. that B. on which C. which D. when

( )20. _______ might fail in the exam worried him.

A. He B. That he C. What D. It

词汇与语法知识参考答案:

1.B 2.B 3.C 4.D 5.D 6.D 7.D 8.D 9.D 10.C 11.A 12.A 13.C 14.A 15.B 16.B 17.A 18.B 19.A 20.B

2019年成人高考预报名正在火热进行中,点击进行咨询》》

热点推荐:

2019成人高考录取查询时间及入口

2019年成人高考成绩查询官方入口及时间

2019年成人高考历年真题

声明:(一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。
(二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请与本站联系,我们会及时进行处理解决。

查看自学考试最新资讯 查看远程教育最新资讯

名师课程
教材推荐
历届考题

名师直播

大学语文
讲师:王俏   37课时
  • 联系方式
  • 投诉与建议电子邮箱:shidai@dual-edu.com
  • 商务合作:17823597581    jijiao@eol.cn
  • 咨询热线:01086391515
微信公众号
官方微博