您现在的位置: 成人高考 - 备考资料 - 专升本 - 英语

2022年成人高考专升本《英语》模拟试题附答案(15)

来源: 中国教育在线     2022年03月30日

【导语】中国教育在线成人高考频道根据《全国各类成人高等学校招生复习考试大纲》收集整理了2022成考专升本《英语》模拟试题及答案以供广大考生参考,具体如下:

成人高考有疑问、不知道如何选择主考院校及专业、不清楚成考当地政策,点击立即了解》》

2022年成人高考专升本《英语》模拟试题附答案(15)

2022年成人高考专升本《英语》模拟试题附答案汇总

Questions 81 to 85 are based on the following passage:

Although we do not know the exact origin of the earliest Olympic games,we do know that the ancient Greeks had a festival in which athletes(运动员)competed in sports.On the opening day of the festival,perhaps 30,000 visitors crowded the streets.There were no sports on this day and the athletes took a sacred oath(神圣的誓言).They promised to play fair in the sports,a promise that is part of the oath Olympic athletes take today.

On the second morning of the festival,young athletes ran out onto the field.The first event will be a foot race 607 feet in length.In the evening,after the sports,the visitors to Olympia would enjoy food,songs and speeches.They also did some business.At Olympia,keen minds(学者)from all over Greece exchanged ideas.Philosophers argued before the public.Poets recited their poems.

This celebration was held every four years and was open to all men and boys who spoke Greek as their native language.The competition itself consisted of a single race and it was over in one day.

The Olympic games came into being in 776 BC(before the Christ)and were most popular around the fifth century BC.At that time,the winner of a game received neither gold nor silver but a simple crown of olive leaves(橄榄叶)--the highest honor a Greek could win.His family and his city were prouder of his victory than of winning a war.His name and achievement were carved on stone.

The first of the modern Olympics took place in the same country as the original festivals:two hundred eighty-five athletes from thirteen countries competed in Athens in 1890.Today over ten thousand athletes from over one hundred seventy countries and regions compete---every four years in a different city of the world.

81.According to the selection,on the first day of the ancient Olympic Games the athletes took an oath ______.

A.which is somewhat similar to the oath Olympic athletes take today

B.which is entirely different from the oath the Olympic athletes take now

C.which was an oath they never kept

D.which was an oath they always broke

82.It can be inferred from the selection that Olympia was ______.

A.in Spain

B.in Italy

C.in Rome

D.the place where the ancient Olympic games first took place

83.When the winner of the ancient Olympic games received a simple crown of olive leaves,______.

A.he didn't fell very pleased

B.he would rather be given gold or silver

C.he felt greatly honored

D.he would rather receive money

84.The first modern Olympic games took place ______.

A.in Olympia B.in Greece C.in Spain D.in Italy

85.Today the Olympic games are held ______.

A.every year in a different city

B.every ten years in a different city

C.every other year in a different city

D.every four years in a different city

81.答案:A。

解析:本题为情境题。文章第一段最后一句“运动员们宣誓在比赛中公平竞争,这正是现代奥运会运动员誓言的一部分”。故选A。

82.答案:D。

解析:本题为推断题。文章第二段中作者讲述了古代奥运会的情况,其中两次提到奥林匹亚这个地方,所以可以推断出,奥林匹亚是古代奥运会举行的地方。故选D。

83.答案:C。

解析:本题为情境题。文章第四段第二句“那时,获胜者的奖品即非金也非银,而是简单的一个橄榄叶花冠,它象征希腊的最高荣誉”。故选C。

84.答案:B。

解析:本题为情境题。文章第五段第一句“首届现代奥运会召开于奥运会的发源国…”。故选B。

85.答案:D。

解析:本题为情境题。文章最后一句“而今,每四年在不同的城市,来自170多个国家和地区的上万名运动员同场竞技”。故选D。

成人高考有疑问、不知道如何选择主考院校及专业、不清楚成考当地政策,点击立即了解》》

热点推荐:

2022年全国成人高考报名时间及报名入口

2022年全国成人高考报名条件

2022年全国成人高考报名费用

你可能感兴趣的试题
中国教育在线成考频道为广大考生提供2020年成人高考专升本《英语》考试真题及答案等信息。
2018年成人高考备考进行时,中国教育在线成人高考频道收集整理2018年成考专升本英语动词不定式归纳总结,供考生备考复习之用!
请认真阅读《用户服务协议》
#测评结果会以短信的方式发送到您的手机,请注意查收#

查看自学考试最新资讯 查看远程教育最新资讯