您现在的位置: 成人高考 - 备考资料 - 专升本 - 英语

2022年成人高考专升本《英语》模拟试题附答案(16)

来源: 中国教育在线     2022年03月30日

【导语】中国教育在线成人高考频道根据《全国各类成人高等学校招生复习考试大纲》收集整理了2022成考专升本《英语》模拟试题及答案以供广大考生参考,具体如下:

成人高考有疑问、不知道如何选择主考院校及专业、不清楚成考当地政策,点击立即了解》》

2022年成人高考专升本《英语》模拟试题附答案(16)

2022年成人高考专升本《英语》模拟试题附答案汇总

Questions 85 to 90 are based on the following passage:

A certain hunter had found a piece of forest where there were plenty of animals to hunt.The only trouble was that the place was very difficult to get to.

He returned from his first visit to the place in late autumn,and could not get back until the snow melted in the following spring.Then he went to the pilot of a small plane,who earned his living by carrying hunters over parts of the country where there were no roads and no railways.He asked the pilot to take him back to the piece of forest.

The pilot did not know the place,so the hunter showed it to him on the map.'But there is nowhere to land there,'said the pilot.'I have flown over that we can't land anywhere between this river and these mountains.'

'I thought you were a wonderful pilot,'said the hunter,'some of my friends said you could land a plane on a postage stamp.'

'That's right,'answered the pilot.'I can land a plane where nobody else can.But I tell you there is nowhere to land in the place you are talking about.'

'And what if I tell you that another pilot did land me there last spring?'said the hunter.

'Is that true?'asked the pilot.

'Yes,it is.I swear(发誓)it.'

Well,this pilot could not let himself beaten by another,so he agreed to take the hunter.

When they reached the place,the hunter pointed out a small spot without trees in the middle of the forest,with a steep rise(陡坡)at one end.The pilot thought there was not enough room to land there,but the hunter said that the other pilot had done so the year before,so down went the plane.When it came to the rise,it turned right over(翻转)onto its back.As the hunter climbed out,he smiled happily and said,'Yes,that is exactly how the other pilot managed it last time.'

86.The hunter in the story went to the forest ______.

A.once B.twice

C.many times D.none of the above

87.In the story the hunter asked a pilot to take him to the piece of forest.This pilot was ______.

A.the same pilot who had taken him to the place once

B.a different pilot who had never been to that part of the country

C.a pilot who had been to the place many times

D.a pilot who had never heard of such a place

88.It was difficult for the pilot to land the plane because ______.

A.the place for landing was as big as a room

B.the place for landing was as small as a postage stamp

C.there wasn't any place to land

D.there was a room near the landing place

89.'When it came to the rise,it turned right over onto its back.'What do the words'its back'refer to?

A.the back of the rise B.the pilot's back

C.the back of the plane D.the back of the small spot

90.The hunter got to the place the first time ______.

A.exactly the same way as he got there the second time

B.in an entirely different way

C.by jumping out of the place during the flight

D.by climbing down the tree on which the place had landed

86.答案:B。

解析:本题为情境题。由文章第二段第一句可知,这位猎人去了那片丛林两次,本文重点谈了第二次去的经历。故选B。

87.答案:B。

解析:本题为推断题。文章第六段“如果我告诉你,去年春天另有位飞行员确实载我到过那儿你会说什么呢?”,可以推断出,这位飞行员不是第一次载他去的飞行员。故选B。

88.答案:C。

解析:本题为情境题。由文章第五段第三句可知,飞行员很难着陆是因为根本无处降落。故选C。

89.答案:C。

解析:本题为语义题。这个句子中的it都指代飞机。这句话的意思是“飞机飞到陡坡前,一下翻成仰面朝天”。故选C。

90.答案:A。

解析:本题为情境题。由文章最后一句可知,这次飞行和上一次飞行员着陆的方式一模一样。故选A。

成人高考有疑问、不知道如何选择主考院校及专业、不清楚成考当地政策,点击立即了解》》

热点推荐:

2022年全国成人高考报名时间及报名入口

2022年全国成人高考报名条件

2022年全国成人高考报名费用

你可能感兴趣的试题
中国教育在线成考频道为广大考生提供2020年成人高考专升本《英语》考试真题及答案等信息。
2018年成人高考备考进行时,中国教育在线成人高考频道收集整理2018年成考专升本英语动词不定式归纳总结,供考生备考复习之用!
请认真阅读《用户服务协议》
#测评结果会以短信的方式发送到您的手机,请注意查收#

查看自学考试最新资讯 查看远程教育最新资讯